Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че неговият тим ще трябва да постави нов рекорд по точки на Висшата лига, ако иска да надвие Манчестър Сити за трофея.

Мърсисайдци в петък вечер победиха с 2:0 Уулвърхмептън навън и остават непобеден лидер в класирането след 18 кръга. Те имат на сметката си 48 точки, което засега е с 4 повече от „гражданите”, които движат на второ място.

През миналия сезон Сити спечели титлата с рекордните в историята 100 точки, а Клоп е уверен, че Ливърпул ще трябва да направи нещо повече, ако иска да се мери с опонент от класата на „гражданите”. „Ако искате да направите заглавието „Клоп каза, че се нуждае от 105 точки, за да спечели титлата”, тогава действайте. Нямам никаква представа колко точки ще са необходими на който и да било тим, но всеки ме пита за ситуацията и казва, че последните 4 пъти отборът, който беше начело в класирането по Коледа, печелеше и първенството”, заяви германецът.

„Дали обаче някога е имало толкова оспорвана надпревара? Ако всички останали спечелят, то по Коледа ще има три или четири тима с повече от 40 точки. Това е наистина изключително. Дотук сезонът изглежда наистина специален. Направо е лудост, че имаме 48 точки през декември.”

„В края на сезона ще имаме нужда от 105 точки, за да станем шампиони. Бихме могли и да успеем. Сега не е време да стартираме партита. Момчетата показаха, че те са готови за тези трудни мачове. Срещу Уулвърхемптън имахме един от най-тежките си мачове през кампанията и го спечелихме”, отчете Клоп.

Ливърпул е допуснал едва 7 попадения във вратата си, а новопривлеченият вратар Алисон Бекер може да се похвали с 11 „сухи” мрежи. Колкото до сметката на Клоп за 105-те точки, подобен актив е възможен, тъй като до края Ливърпул има още 20 шампионатни мача, т.е. 60 възможни точки.