Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че се е борил здраво, за да задържи звездата Филипе Коутиньо в отбора, но не е имало начин да го разубеди за лелеяния трансфер в Барселона.

25-годишният Коутиньо стана вторият най-скъп футболист в историята на спорта, след като облече фланелката на каталунците, а те го откупиха чрез сделка за 160 милиона евро. „Нямахме друга опция”, призна Клоп в пресконференцията си преди шампионатния мач срещу Манчестър Сити. „Ако някой трябва да бъде ядосан, сериозно разочарован, то в този случай това може да бъде само мениджърът на отбора, който играчът напуска.”

Иниеста: Коутиньо не е човекът, който ще ме пенсионира

„Аз обаче не съм ядосан, защото знам, че опитахме абсолютно всичко, за да убедим Фил да остане тук и да продължи с нас. Неговата мечта бе да играе в Барса и, повярвайте ми, казвам истината, имаше само един клуб, заради който той беше готов да напусне Ливърпул, а ние трябваше да преглътнем това.”

Коутиньо: Благодаря на Ливърпул, но моята голяма мечта беше Барса

„Ливърпул се бори до последната секунда и пробва всичко. Щеше да стане наистина трудно, ако бяхме казали: „Виж сега, това е договорът ти и той те задължава да останеш тук.”

„Не е нужно да търсим заместник на Коутиньо. Това, което е нужно, е всеки от нас поеме отговорност и да пристъпи напред. Играхме фантастичен футбол и без Фил. Не искам да звуча неуважително, защото наистина го харесвам, но можем само да продължим напред. Изиграхме страхотни мачове без него и не чак толкова добри с него в състава”, допълни Клоп.

Фирмино получава договор до живот в Ливърпул

„Държим си очите отворени на трансферния пазар, но със сигурност няма да правим луди работи”, заключи германският тактик.


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ГОЛЯМОТО ДЕРБИ ЛИВЪРПУЛ-МАНЧЕСТЪР СИТИ В НЕДЕЛЯ ОТ 18 ЧАСА - САМО ПО DIEMA SPORT 2 И GONG PLAY