Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отхвърли всяко схващане, че феновете на Ливърпул са "параноични" относно "глупавите" предложения, че титлата във Висшата лига може да бъде отменена заради коронавируса. Надеждите на "червените" да останат непобедени през целия сезон във Висшата лига бяха разбити след шокиращата загуба с 3:0 в мача срещу Уотфорд в събота, но те все още имат 22 точки преднина над Манчестър Сити.

През уикенда пък се появиха информации, че първенството във  Висшата лига може да бъде спряно от бързото разпространение на коронавируса и Ливърпул може да не бъде корониран като шампион, ако сезонът приключи преждевременно, тъй като няма конкретни правила при такъв сценарий.

"Не мисля, че феновете ни са параноични. Не мога да повярвам, че привържениците на Ливърпул мислят за това“, заяви Клоп.

„Ако някой иска да ме попита за това колко смисъл би имало да анулирам всички резултати от този сезон и да ми каже кой ще играе догодина в Шампионската лига и подобни неща, би било наистина интересно. Хубава история, очевидно някои вестници винаги трябва да напишат нещо, но когато го видях за първи път наистина си помислих: „Леле, как може наистина някой да мисли нещо подобно? Феновете на Ливърпул наистина не са достатъчно глупави, за да повярват в тези неща“, сподели още германецът.

„Мърсисайдци“ гостуват на Челси в 1/8-финален сблъсък във ФА Къп от 21:45 часа, като срещата ще можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2.