Серията намери своя край. Лидерът в Премиър лийг и потенциалният бъдещ шампион на Англия – Ливърпул, допусна първо поражение през сезона в елита на футбола от Острова. Това стана в 28-ия кръг, когато след страхотна игра и перфектно надиграване опашкаря Уотфорд спря непобедения поход на мърсисайдци.

По този начин хората на Юрген Клоп изравниха рекорда, държан от Манчестър Сити за поредни победи в шампионата, но не успяха да го подобрят. Последната загуба на тима в първенството пък датира от 3-и януари 2019-а година, когато за последно Манчестър Сити победи „червените” с 1:2. Друг факт е, че тимът няма да може да вдигне титлата на Англия без загуба. Нещо, което бе на 10 мача разстояние.

Иначе – големият герой на вечерта за тима на Найджъл Пиърсън бе сенегалецът Исмаила Сар. Офанзивният халф реализира два гола (53, 60). Капитанът Трой Дийни оформи крайния резултат на „Викаридж Роуд”.

Въпреки причудливата загуба, то тимът на Ливърпул остава пръв в Англия – на 22 точки пред Манчестър Сити, който е с 59 точки, докато „червените” със 79. „Гражданите” са с мач по-малко, тъй като има ангажимент към Купата на Лигата за финалния мач в надпреварата. Уотфорд, от своя страна, се махна от опасната зона и вече е с 27 точки на 17-ата позиция. Толкова има и 18-ия Борнемут и 16-ият Уест Хем.


 

Две промени прави Юрген Клоп за разлика от мача с Уест Хем в понеделник. Алекс Окслейд-Чембърлейн започва вместо Наби Кейта в средата, като гвинеецът е с мускулен проблем и не е в групата. Деян Ловрен пък застава до Върджил ван Дайк, след като Джо Гомес също има лека травма, която го вади от състава.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

How the Reds line-up this evening 🟡🔴 #LFC #LiverpoolFC #WATLIV

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

Найджъл Пиърсън също прави две промени в отбора на „стършелите” от загубата с 0:3 през уикенда от Манчестър Юнайтед. Крейг Доусън и Роберто Перейра са на пейката, за да започнат Исмаила Сар и Кико Феминия за домакините.

Първият шанс в мача дойде след четири минути игра, когато Жерар Деулофеу взе топката по левия фланг и навлезе навътре в наказателното поле. Испанецът отправи удар, но Алисон скъси добре ъгъла. Шест по-късно пък Сар комбинира с Дукуре, който подаде за Деулофеу. Той стреля с десния крак, но топката профуча над напречната греда

В 12-ата Уотфорд наложи териториална преса, а Вайналдум без малко да загуби топката в опасна зона. Той я подаде, но Уил Хюз я открадна и стреля, но неточно. В 19-ата минута Мохамед Салах получи центриране от Окслейд-Чембърлейн и стреля от ждроп с десния крак от малък ъгъл, но топката спря вън външната част от мрежата на Форстър.

21 снимки

След 25 минути игра домакините имаха претенции за дузпа, след като Деулофеу центрира топката, която се отби в тялото на Ловрен. На повторенията ясно се видя, че хърватинът е прибрал ръката си плътно зад гърба и основание за наказателен удар липсваше. В 32-ата минута испанецът Деулофеу получи зловеща травма в коляното. Той тръгна да се надиграва с Ван Дайк, ала десният му крак „подаде” и се наложи носилката да го изведе от терена в Уотфорд. Четири минути по-късно на негово място влезе Перейра.

В петата минута от добавеното време на първата част Алисон Бекер направи много странна за неговите стандарти грешка. Топката бе пратена за Дийни, който я бутна към вратата, но бразилецът легна да я улови. Въпреки това той не успя и тя се върна в Дийни. Той отправи нов удар, който този път бе отразен от Алисон, след което прехвърли стража на мърсисайдци, но Ван Дайк доизчисти топката в ъглов удар.

Втората част започна с нова възможност за Уотфорд. Кристиан Кабаселе отправи сериозен удар към вратата на Алисон, ала бразилецът с една ръка боксира топката в корнер. В 53-ата минута Ван Дайк пусна вляво по земя за Анди Робъртсън. Шотландецът спря топката и шутира с левия си крак, но Форстър парира удара му. В 53-ата минута Абдулай Дукуре надигра Ван Дайк в наказателното поле и центрира успоредно за Исмаила Сар, който отблизо откри резултата – 1:0.

След час игра Уотфорд шокира за втори път Ливърпул. Топката бе подадена зад гърба на защитата от Трой Дийни към Исмаила Сар. Той се измъкна от Ван Дайк и Ловрен, след което хладнокръвно прехвърли Алисон – 2:0. 

В 65-ата минута резервата Адам Лалана нацели левия страничен стълб на Форстър. Англичанинът прекрасно овладя на гърди и стреля с левия крак, но ударът му се отби в страничната греда на "стършелите". В 72-ата минута мачът свърши за Ливърпул. Тогава Трой Дийни реализира трети гол за „стършелите”. Ловрен загуби въздушен дуел с Дийни, но все пак върна за Александър-Арнолд. Той подаде за Алисон Бекер, който бе притиснат от Исмаил Сар, а Дийни спря топката и стреля, правейки резултата 3:0.

В 82-ата минута Исмаила Сар пропусна да вкара своя хеттрик. Ловрен покри линията на засадата и стреля с десния си крак. Топката премина край Алисон, но и край страничния стълб на вратата на Ливърпул. В 89-ата минута Върджил ван Дайк пробва амбициозен удар от сериозна дистанция, но топката прелетя в трибуните зад вратата на Форстър.

Уотфорд (4-2-3-1): Форстър – Масина, Каткарт, Кабаселе, Фемения – Хюз, Капу – Деулофеу, Дукуре, Сар – Дийни /к/

Мениджър: Найджъл Пиърсън

Ливърпул (4-3-3): Алисон – Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк /к/, Робъртсън – Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Фабиньо – Мане, Салах, Фирмино

Мениджър: Юрген Клоп