Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви след победата над Евертън, че футболистите на Роналд Куман са показали „див“ футбол в мърсисайдското дерби на „Гудисън парк“. Гостите се наложиха с 1:0 след гол на Садио Мане в продължението на мача.

„Не съм съгласен, че първото полувреме бе слабо. Може би не бе най-добрият футбол, който може да се гледа. Трябваше да се адаптираме към дивия футбол на Евертън. В такива случай трябва да прекъснеш ритъма с много подавания. Беше ясно, че през второто полувреме няма как да го направят – ние бяхме по-добрият тим“, коментира Клоп след победата.

„Наслада не е точната дума след такъв мач. Беше наистина заслужена победа в труден двубой. Най-доброто нещо, което може да направиш във вечер като тази е да победиш. Видяхте колко щастливи бяха нашите фенове. Не мога да си спомня нито един шанс за гол за Евертън“, продължи специалистът.

„Планът на Евертън беше да играят див футбол. Те ни преследваха навсякъде по терена. Наистина е трудно да се игра така. В началото не успявахме да се справим. След няколко месеца ще можем да реагираме на подобен стил“..

„През второто полувреме бяхме по-добре. Можехме да отбележим много по-рано, но всъщност това не ме интересува. Имахме нужда от някой, който може да стреля към вратата и Дани Стъридж направи точно това. Ако печелиш само мачове, в които играеш брилянтно, бъдете сигурни, че няма да запишете много победи. Беше истинска битка и бяхме готови за нея“, завърши Юрген Клоп.