Юрген Клоп говори пред официалния сайт на Ливърпул за състоянието на Върджил ван Дайк, Джо Гомес, Жоел Матип и Трент Александър-Арнолд. Карето се възстановява от различен вид контузии, но е част от групата, съставена от 34 човека, които водят предсезонна подготовка в Залцбург от понеделник.

По-рано през деня Ван Дайк, Гомес и Матип бяха част от тренировката на своите съотборници, продължавайки да се възстановяват от тежките си травми.

Говорейки ексклузивно за сайта на клуба в хотела на отбора, Клоп разкри детайлно как „червените” ще реинтегрират четиримата бранители в следващите дни.

„Не, те не са на същото ниво, както другите, но е различно. Четиримата изглеждат наистина много добре, това мога да кажа, много добре. В непрестанен контакт сме с медицинския щаб, фитнес-треньорите, рехабилитаторите и говорим как трябва да процедираме. Дали трябва да работят повече от останалите, дали трябва по-малко. Върджил и Джо няма да имат по две тренировки на ден в първите няколко дни. Те ще имат второ занимание, но ще е с рехилитационния център и Андреас Шлумбергер. Ще провеждат физиотерапия и този вид неща. Изглеждат на терена много добре, но не знам кога точно ще можем да направим големите стъпки в следващите четири седмици. Със сигурност за този период ще има огромно подобрение”, коментира Юрген Норберт Клоп.

„Жоел Матип изглежда добре и може би е най-близо от всичките да се върне към нормалните тренировки. Трент беше със сериозна травма, но не от най-тежките. Близо е, но в този момент няма да бързаме с интензивните занятия. През следващите пет-шест дни ще работи по специална програма. От време на време с отбора, от време на време сам. Но след тези дни би трябвало да влезе към голямата група”.

„Разполагам с много футболисти тук, голяма част от тях – млади. Има и много опитни играчи с нас, а всичко, от което имаме нужда, е при нас. Разбира се, че момчетата от Европейското и Копа Америка не са с нас, тъй като имат заслужена почивка. Ще намерим време да пренесем максимално близо до първия отбор младите футболисти и да тренират добре. Ще отнеме време да се съберем всички, но тази почивка, която ще имат, е абсолютно заслужена. Не започнахме веднага с много интензивните тренировки. Ще го караме стъпка по стъпка. Щастлив съм, че работим отново заедно. Имах много добра почивка три седмици и вече можех да си върна нормалния начин на мислене. Сега сме тук пълни с енергия – нека започнем”, завърши Клоп.