Райън Гравенберх няма да е наличен за Ливърпул за предстоящия елиминационен мач със Саутхемптън от петия кръг за ФА Къп. Полузащитникът напусна контузен през първото полувреме на финала за Купата на лигата срещу Челси след тежка балтия от Мойзес Кайседо, която остана безнаказана от рефера на дуела Крис Кавана.

Новината беше потвърдена от мениджъра Юрген Клоп, който акцентира, че Уатару Ендо, Дарвин Нунес, Доминик Собослай и Мохамед Салах продължават да бъдат следени за възстановяванията им и ще се установи в последния миг дали ще могат да вземат участие в срещата със „светците“.

Gulliver/GettyImages
74 снимки

„Това, което знам е, че Раян няма да е наличен, освен всички останали, които така или иначе не са на разположение“.

„Той има проблем с глезенната връзка, а контузията можеше да бъде много по-лоша. Със сигурност е аут за Саутхемптън и следващия мач, а после ще видим. Имаме нужда да се случат чудеса с няколко играчи, така че не искам да оставам без тях за дълъг период от време“.

„Все пак тази тема е чувствителна с много футболисти, които не бяха на линия за финала като Дарвин, Мо и Доминик. Трябва да видим как ще тренират днес, като това ни е единствената тренировка за следващия мач. Уатаро получи тежък удар и с него внимаваме. Не мога да кажа, че ситуацията е много по-добра от неделя, но тя е такава“, обобщи германският наставник на Ливърпул.