Интегритетът на Висшата лига може да бъде повлиян негативно, ако играчите, притеснени за здравето си заради пандемията от коронавирус, решат да пропускат мачове, смята полузащитникът на Уотфорд Том Клевърли.

Английският футбол бе преустановен в средата на март заради коронакризата, но клубовете започнаха тренировки на малки групи от вторник като част от плана за възобновяване на кампанията – „Проект Рестарт“. Капитанът на Уотфорд Трой Дийни вече заяви, че няма да тренира поради опасения за здравето на сина си, докато медиите на Острова излязоха с информация, че полузащитникът на Челси Н‘Голо Канте е готов да пропусне остатъка от сезона във Висшата лига заради притеснения относно собственото си здраве.

„Ако 5-6 играчи липсват от състава ти заради лични причини, това ще засегне сериозно както нас, така и интегритета на първенството“, каза Клевърли пред английските медии. След като играчите подновиха занимания във вторник, бяха потвърдени осем случая на заразата във Висшата лига, включително и бранителят на „стършелите“ Адриан Мариапа. Уотфорд е 17-и в таблицата, с равен брой точки с Борнемут – по 27, където по-рано през деня също бе регистриран случай положителен тест за коронавирус.

„Не може да кажеш просто „това е лош късмет, предолей го“, когато е заложено на карта толкова много. Да се надяваме, че ако лигата бъде подновена, ще може да разполагаме на най-добрите си играчи и на пълноценен състав. Ако това не се случи, то тогава ще трябва да се справим с наличното. Нямаме право на извинения от тук до края на сезона“, завърши халфът на Уотфорд.