Челси ще бъде домакин на серия от комбинирани тренировки и мачове с академията на Честърфийлд. Жребият за ФА Къп отреди непрофесионалният клуб да гостува на "Стамфорд Бридж" в мач от третия кръг на най-стария турнир. 

Официалният уебсайт на гостите потвърди, че цялата академия също ще пътува до Кобъм, за да проведе комбинирани тренировки и игри с академията на Челси.

Те заявяват, че двете академии са решили да работят заедно, а събитието включва всички възрастови групи от под 8 години нагоре. Това означава, че група от общо 235 малки играчи ще пътува до Лондон. 

Освен това, всички участници в деня в Кобъм ще получат обяд от Челси, преди да гледат мача за ФА Къп след това. Срещата стартира в 19:30 часа и ще можете да я гледате пряко по DIEMA SPORT 2, както и да следите развоя на живо с Gong.bg.

"Това е страхотен шанс да играем с топ клуб от Висшата лига. Ще бъде незабравимо изживяване за всички, децата чакат деня с нетърпение. Бих искал да благодаря на Челси, че ни предостави тази възможност. Благодаря на всички, които помогнаха това да се случи", заяви мениджърът на академия Честърфийлд - Нийл Клекстън.