Бившият централен нападател на Евертън Кевин Кембъл коментира мърсисайдското дерби между Евертън и Ливърпул, което не излъчи победител, като двата тима завършиха 2:2, специално за зрителите на DIEMA SPORT 2.

"Мисля, че Ливърпул беше по-добрият отбор, игра по-добре, Евертън изглеждаше малко разединен, не успяха да използват добре Ричарлисон и Кавлърт-Люин. Два пъти повеждаха, създадоха доста проблеми за Евертън, но от своя страна Евертън стигна до изравняването, ВАР реши правилно в края на двубоя", коментира той.

"Те са свикнали с този начин на игра, Мане и Салах се вмюкват между защитниците, създават много пробреми на защитата, имат и Фирмино, който също създава много проблеми на съперника. Те са много силни с топка, но и без нея също така. Гомес показа, че е много добър играч. Алан беше добре, Дукуре също игра добре, но Евертън не играха добре, но срещу шампиона е трудно", каза още Кембъл.

"Хамес има невероятна визия, с ляв крак, мога да го сравня с Брейди преди години, помогна на Евертън да се върне в този мач, но не изигра велик мач. Евертън знаят нивото, Все още има разлика между нивото на Ливърпул и Евертън, "карамелите" трябва да поработят още, Ливърпул имаше проблеми с Евертън, те трябва да подобрят нивото", заяви още той.