Отборите на Саутхемптън и Тотнъм завършиха при 1:1 двубоя по между си от 24-ия кръг на Висшата лига.

Тотнъм заема петото място с 45 точки във временното класиране, а Саутхемптън вече 11 мача е без победа в шампионата и заема 18-ата позиция в подреждането.

Хари Кейн, който вкара за Тотнъм вече има 99 гола във Висшата лига от 139 мача и предстои да се превърне в първия играч на "шпорите" с подобно постижение.

Домакините първи нанесоха удар в 15-ата минута на срещата. Саутхемптън поведе след автогол на колумбиеза Давинсон Санчес. Той опита да изчисти топката при атака за Тотнъм и прати топката във вратата на своя тим за 1:0 за Саутхемптън.

Гостите можеха да изравнят две минути по-късно, но Ерик Дайър не успя да реализира.

Все пак радостта на домакините трая само три минути, тъй като в 18-ата Хари Кейн изравни за 1:1. Кейн засече топката с глава след центриране от корнер на Бен Дейвис и реализира за Тотнъм.

"Шпорите" бяха близо до това да поведат, но в 30-ата минута Муса Сисоко стреля опасно, но прати топката край десния страничен стълб.

В 37-ата Саутхемптън също би близо до нов гол, но Джак Стивънс пропусна от близко разстояние.

Първото полувреме завърши при резултат 1:1, а след почивката първият изгоден шанс бе за Тотнъм. В 68-ата минута Хари Кейн пропиля възможност за гостите след като с глава стреля над гредата.

Тотнъм изгуби Серж Орие в 72-ата минута, когато котдивоарецът получи травма и бе принудително заменен.

Нов пропуск на играчите на Тотнъм остави резултата 1:1. Ерик Ламела не бе достатъчно точен при удара си в 84-ата минута.

В последните минути и Саутхемптън, и Тотнъм можеха да стигнат до победно попадение. Първо в 87-ата минута Майкъл Обафеми пропусна шанс за домакините, а в 90-ата Хари Кейн се успя да се разпише отново и да донесе три точки за своя тим. Кейн засече пас от Деле Али, но пропусна целта.