Стрелецът на Тотнъм Хари Кейн призна, че трансферният прозорец е оказал сериозно влияние върху началото на сезона на отбора във Висшата лига и Шампионската лига. 

През изминалото лято имаше редица спекулации около бъдещата на Кристиян Ериксен, Тоби Алдервейрелд и Ян Вертоген, като поне за двама от тях се разбра, че са искали да напуснат клуба. Те обаче останаха и Кейн признава, че те не са били в най-доброто състояние на духа в първите седмици на кампанията. 

"Трансферният прозорец затвори наскоро и имаше много спекулации за играчи от отбора, които искат да напускат. Публично беше признато в последствие, че останаха в Тотнъм някои играчи, които искаха да си тръгнат през лятото", коментира английският голмайстор. 

"Това никога не е лесно като обстановка, но вече е забравено и се опитваме да се върнем в правилната посока. Всички, които сме на терена, трябва да даваме винаги най-доброто от себе си, както за общото благо, така и за индивидуалното. Добруването на колектива помага и на индивидуалностите", натърти Кейн за финал.