Новоназначеният мениджър на Уест Хем Дейвид Мойс избра да започне кариерата си при „чуковете” по-интересен начин – като отправи критика към Марко Арнаутович, най-скъпата покупка изобщо клубната история.

Психо се присъедини към Мойс в Уест Хем

28-годишният австриец пристигна това лято от Стоук Сити срещу рекордните за лондончани 24 милиона паунда. Дотук той действително не впечатлява с изявите си, като вече в 12 кръга от началото на сезона нито е вкарал гол, нито е дал асистенция. През август той успя дори да си заработи първия си червен картон като играч на „чуковете”.

Утре Мойс ще направи официален дебют като наставник на Уест Хем при гостуването срещу Уотфорд, но това не му попречи да отправи ясен намек към Арнаутович. „Не мога да коментирам предишните мачове. Мога само да разсъждавам на база това, което ми казват хората, а те не мислят, че той се доближава до стандартите, които зададе в Стоук Сити”, коментира шотландският специалист.

Мойс - едва петият избор на Уест Хем

„Гледал съм много негови мачове за Стоук. Смятам, че той изглеждаше като футболист, срещу когото много-много не ти се иска да се изправяш, ако си десен бек. Марко разполага с много мощ и сила.”

„Той обаче трябва да се научи да бъде отборен играч. В клиповете, които понякога съм гледал, той не изглежда като такъв”, допълни Мойс.