Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти коментира възможността титлата да бъде отнета от Ливърпул, ако се стигне до сценарий с прекратяване на сезона във Висшата лига и анулиране на резултатите постигнати до момента.

„От Ливърпул биха били прави да се оплакват, ако се стигне до такъв сценарий, но най-важното в момента е здравето на хората. Трябва да мислим само за това и да следваме указанията на властите да си останем по домовете“, сподели италианецът пред френския вестник „Екип“.

Карло Анчелоти заяви, че не е притеснен за бъдещето, определяйки себе си като спокоен човек, който приканва всички да изчакат.

„Но ще трябва да променим начина си на живот. Тъжно е да видим толкова много смъртни случая, въпреки това тази ситуация ще преобрази обществото. Ще има различни и повече човешки взаимоотношения. Сега осъзнавам колко важна е връзката ми със съпругата ми и дъщеря ми. В тези дни има повече комуникация в семействата, отколкото когато си говорихме само по телефона. Природата ни изпрати сигнал и дойде времето, когато трябва да спрем за малко. Тази ситуация ще помогне да се направят всички здравни системи по-ефективни“, каза Анчелоти.