Кардиф се пребори за живителна точка в борбата си за промоция в елита на Англия. Вторият в класирането на Чемпиъншип изкова равенството в гостуването на Шефилд Юнайтед и след 1:1 е с мъничка крачка по-близо до мястото в по-горната дивизия. 

"Остриетата" започнаха мача по-активно и имаха по-чистите положения. Но в първите минути вратарят на тима от Уелс беше на мястото си и не позволи топката да се оплете в мрежата му. 

Той обаче капитулира в 28-та минута. Тогава Джон Лъндстрам намери Лиън Кларк пред наказателното поле, той стреля слабо, но топката рикошира по такъв начин, че макар и да не изглеждаше опасна, избяга от обсега на стража и се вплете в мрежата му за 1:0. 

Мачът предложи двуостри атаки до края си, но в края му Кардиф вече се втурна като обезумял напред да търси поне равенството. И тази упоритост беше възнаградена в продължението на мача. 

Тогава Гари Мадайн намери с глава Антъни Пилкингтън около точката на дузпата и той с удар от въздуха в далечния ъгъл на вратаря го препарира за крайното 1:1. Малко след това уелсците засилиха натиска и тръгнаха да търсят дори пълния обрат, но времето не им стигна. 

Така те спечелиха 80-та си точка от началото на сезона, което им отрежда втората позиция, която засега ги класира директно в Премиършип. Те са на осем точки пред третия Фулъм и докосват завръщането си в елита. Шефилд Юнайтед остана на точка под зоната за плейофите и има 62. Последен в тази част на класирането е Мидълзбро с 63.