Мениджърът на Мидълзбро Айтор Каранка заяви, че е научил много от Жозе Моуриньо, като определи Специалния като честен човек. Както е известно, двамата работиха заедно в Реал Мадрид, като Каранка бе асистент на португалеца.

„За мен е основополагащо да си честен с играчите. Когато започнах треньорската си кариера, това, което ме притесняваше най-много бе отношението на играчите. Не бях сигурен дали ще мога да правя нещата, които треньорите са правили с мен. Но когато заработих с Жозе Моуриньо и видях колко честен е той с футболистите си, научих много. Те трябва да са наясно за какво работят, че всичко, което се прави е за доброто на отбора. И ако има някой, на когото не му харесва, това трябва да се коментира, защото в края на краищата се търси най-доброто за отбора“, обясни Каранка.

Специалистът коментира и каква според него е разликата между Примера дивисион и Висшата лига: „В Испания е по-спокойно, в Англия напрежението е по-голямо. Понякога мачът те грабва от скамейката и ти го изживяваш много емоционално“.