Легендата на Ливърпул Джейми Карагър заяви, че бойният дух и способността да реагират на негативни моменти е голямото предимство на "мърсисайдци" над Мачнестър Сити в борбата за титлата. 

Ливърпул за пореден път показа сериозен характер, обръщайки резултата срещу Тотнъм, за да стигнат до победа с 2:1 в голямото дерби на 10-тия кръг на Висшата лига. По този начин отборът на Юрген Клоп отново дръпна с 6 точки на Сити на върха на класирането. 


Последвайте официалния профил на Gong.bg в Twitter , за да научавате най-интересните новини от футбола и спорта!


 

Самият Карагър беше съгласен с твърдението, че менталната сила на "червените" ще им донесе дивиденти в битката с "гражданите". 

"Клоп току-що спомена нещо, с което съм съгласен. Голът на Тотнъм сякаш изобщо не повлия на Ливърпул", коментира англичанинът. 

"В никой момент не мислех, че Ливърпул няма да спечели мача. Независимо кога бяах отбележили първия гол, щяха да вкарат и втори. "Мърсисайдци" просто бяха по-добрия отбор и систематично победиха Тотнъм. Това е типично представяне в техен стил. Сити не печелят мачовете си така". 

"Докато гледаш Сити смяташ, че те са по-добър отбор, защото естетически са по-приятни за наблюдаване. Ливърпул обаче никога не спират, независимо дали са под напрежение те ще успеят да обърнат развоя на срещата. Ужасен отбор, срещу който да играеш", завърши бившият централен защитник.