Централният бранител и капитан на Манчестър Сити Венсан Компани смята, че е твърде рано тимът да получава сериозни похвали за представянето си в хода на сезона, дори и след спечелването на Купата на Лигата. Белгиецът  е наясно, че тепърва отборът ще се бори за трофеи в другите турнири, в които участва – Висшата лига и Шампионската лига.

31-годишният белгиец бе в състояние да изведе „гражданите” като титуляр във финала срещу Арсенал, който бе спечелен категорично с 3:0. Компани дори отбеляза едното от попаденията, а другите две бяха дело съответно на Серхио Агуеро и Давид Силва.

Гуардиола: Този трофей е за Сити, не за мен

„Трябва да видим как ще се справим с печеленото на трофеи. Ако те идват по много и регулярно, ако спечелим Висшата лига, а после го сторим отново и отново, то този тим е по-силен от предишния”, коментира Компани.

„С предишния мениджър Мануел Пелегрини също вкарахме стотици голове. Това е характерна черта за отбора вече години наред.”

Високо напрежение: Пеп vs. Венгер

„Искам да останем гладни за успехи, така че не желая хората да ни издигат на пиедестал, когато още не сме постигнали целите си. Засега се справяме добре, но продължаваме напред”, допълни Компани.

Сити води уверено в първенството на Англия с 13 точки преднина пред втория Манчестър Юнайтед. През уикенда „небесно сините” имат важно дерби срещу шампиона на Англия Челси. Тимът на Хосеп Гуардиола може да се счита за сигурен участник в 1/4-финалите на Шампионската лига, след като разби Базел с 4:0 като гост в първата среща от елиминационния дуел срещу швейцарците.