Капитанът на Нюкасъл Джамаал Ласелс хич не пести упреците към своите съотборници след унизителното 0:5 срещу Лестър във Висшата лига на Англия. Англичанинът беше категоричен, че дори с 10 души на терена е недопустимо „свраките” да не покажат никакъв биткаджийски дух и да улеснят максимално опонентите си.

„Беше ужасно от наша страна. Няма кого да виним освен самите нас. Все пак имахме 10 души не терена. Да пуснем 4 гола така (през второто полувреме – б.р.) изобщо не е добре. Това е неприемливо.”

„Имаме нужда да се погледнем в огледалото. Не мисля, че откакто играя тук сме допускали 5 гола. Поне трябваше да се опитаме да ги затрудним.”

„Само вижте начина, по който им позволихме да вкарват. Никога преди не се е случвало. Момчетата ги е грижа наистина и да си с човек по-малко е сериозна трудност, но все пак трябва да запретнеш ръкави, а това не го сторихме.”

„Винаги е тежко, когато си с 10 души, но трябва да правиш простичките неща. Просто не играхме добре. Не искам да казвам, че сме се предали, но трябва да седнем и да поговорим, защото това е недопустимо.”

„Сами ще си трием сол на главите заради този мач, но треньорът няма да ни позволи да изпадаме в униние. Ще обръщаме поглед назад, но това няма да ни повлияе. Това е въпрос между мениджъра и играчите”, добави Ласелс.

Нюкасъл се намира на 19-ото място във Висшата лига със само 1 победа и 5 точки на сметката си в първите 7 изиграни кръга. В първенството за „свраките” следват два изключителни тежки мача – срещу Манчестър Юнайтед и Челси.