Блестящото представяне на Лестър Сити през сезон 2019/20 във Висшата лига на Англия продължава с пълен ход. „Лисиците” записаха четвъртата си победа в седмия кръг, надделявайки над Нюкасъл Юнайтед с повече от категоричното 5:0.

Рано-рано Лестър поведе в резултата, когато Рикардо Перейра завърши атака на своя тим с плътен изстрел. Това бе и единственият гол през първото полувреме, но то видя категорична игра на тима, воден от Брендън Роджърс, както и червен картон за гостите. В 43-ата минута Айзък Хейдън влезе кошмарно в краката на Денис Прает и реферът Крейг Поусън го отстрани с директен червен картон.

Малко преди това пък Бен Чилуел и Харви Барнс направиха пропуски, след като вратарят Дубравка се намеси на високо ниво под проливния дъжд в Лестър.

Второто полувреме пък премина изцяло под диктовката на шампиона от 2015/16. В 54-ата минута Харви Барнс пусна пас за Джейми Варди, който от много малък ъгъл прокара топката между краката на Мартин Дубравка и удвои. Три по-късно „лисиците” вече водеха с 3:0, когато Пол Дъмет опита да изчисти изритана топка от Прает, но я прати право във вратата на „джордитата.

В 64-ата минута пък Марк Олбрайтън центрира блестящо топката отляво за Варди, който с глава вкара втория си гол в мача и четвърти за Лестър.

По този начин Лестър остана единственият отбор, който е най-близо до първите два отбора – Ливърпул (21) и Манчестър Сити (14), след като отборът има 14 точки в своя актив. Страданията за Нюкасъл пък продължават в пълна степен, като „свраките” са с пет точки след седем мача и заемат незавидното 19-о място в Премиършип.

В последната минута от редовното време Лестър намери вариант да отбележи и петия си гол в мача, когато Уилфред Ндиди получи центриране отляво. Халфът овладя с левия крак, завъртя се и със силен изстрел с десния крак оформи крайния резултат в срещата.