Полузащитникът на Челси Н'Голо Канте разкри, че е получил обаждане от Жозе Моуриньо през лятото, за да премине в Манчестър Юнайтед. В крайна сметка обаче е избрал предишния клуб на Специалния и затова е приел офертата да отиде в Челси.

Френският национал бе една от звездите на тима на Лестър, който сензационна стана шампион на Англия миналия сезон, а след Евро 2016 реализира трансфер в Челси на стойност 32 милиона паунда. Той беше единствената звезда на "лисиците", която напусна.

"Беше страхотно да получа обаждане от Моуриньо. Аз изслушах неговите аргументи защо трябва да премина в Юнайтед. По това време се чудех дали да остана в Лестър или да отида в Челси. Преговорите с Челси вече бяха в напреднала фаза и разговорите с Конте ми донесоха добро чувство", сподели дефанзивният халф.

Канте веднага се наложи като титуляр в селекцията на "сините", като изигра всички минути в досегашните три мача на тима от Висшата лига. Той постепенно се превръща в основна фигура и при Конте, което няма как да не го радва и да е сигурен, че е направил правилния избор.