Лидерът в Чемпиъншип Норич постигна поредна важна победа по пътя си към завръщането в елита на Англия. "Канарчетата" разбиха с 4:0 гостуващия Куинс Парк Рейнджърс на "Кероу Роуд" и продължават уверено да държат първата позиция. 

Те решиха всичко в мача преди почивката, когато Емилиано Буендиа, Марко Щиперман и Теему Пуки реализираха три безответни попадения. Направилият страхотен мач испанец Буендиа беше изгонен 20 минути преди края с глупав червен картон, но това не се отрази на успеха на тима му, който вкара и четвърти гол пак чрез Пуки пет минути преди края. 

"Канарчетата" започнаха мощния си диктат от самото начало. И още в 6-та минута поведоха чрез Буендиа. Тогава Максимилиан Аарънс овладя един страхотен 50-метров пас, пусна топката за непокрития испанец пред вратарското поле и той нямаше как да изпусне - 1:0. 

Втори тежък удар домакините нанесоха само шест минути след това. Тогава Буендиа се изяви като асистент, пусна топката за Марко Щиперман на около 25 метра от вратата, той напредна и с мощен шут прониза вратаря за втори път. 

Испанецът беше във вихъра си в този мач и се прояви като асистент за втори път, когато намери на голова позиция топреализатора на тима Теему Пуки в 38-та минута, за да бъде оформена класиката. При този резултат дойде и почивката. 

Буендиа продължи да е активен и след подновяването на играта, но незнайно защо си изпроси глупав директен червен картон 20 минути преди края. Липсата му до края на мача не се усети, но със сигурност ще липсва на Норич за мачовете занапред, в които ще бъде наказан. 

Въпреки липсата на най-добрия си играч, "канарчетата" стигнаха и до четвърти гол. Негов автор отново беше Пуки, а завършващото подаване беше на Кристоф Цимерман и така крайното 4:0 беше оформено в 85-та минута и всичко свърши. 

С този успех Норич остана окупирал върха с 84 точки, цели осем в повече пред втория Лийдс само шест кръга преди края на сезона. КПР остана с 44 точки в долната половина на таблицата, но е на осем над опасната зона и има определена доза спокойствие.