Лийдс победи Болтън с 2:1 в двубой от 34-ия кръг на Чемпиъншип. Головете за успеха на домакините реализираха Патрик Бамфорд от дузпа в 16-ата минута и Алиоски в 68-ата минута на срещата, за Болтън реализира Бийвърс в 22-ата минута.

Гостите започнаха със самочувствие и рано в мача Макджинис нацели напречната греда на вратата на домакините. 

Стигна се и до 16-ата минута, когато Бамфорд откри резултата с хубав удар от дузпа. Гостите реагираха мигновено и Бийвърс изравни резултата само 6 минути след попадението на Лийдс.

В 31-ата минута Бамфорд стреля с глава, но вратарят улови топката, до почивката домакините натиснаха съперника, но гол не падаше.

През второто полувреме Лийдс организираха по-опасните атаки към съперниковата врата, а гостите контраатакуваха опасно. В 68-ата минута при един недотам опасен удар на Алиоски, топката се отклони от футболист на Болтън и излъга вратаря, за да влезе в мрежата. 

До края на двубоя Болтън имаше възможност да стигне до изравняването, но удар на Сами Амеоби, който влезе като резерва в 74-ата минута мина встрани от вратата на Лийдс.

След този успех момчетата на Марсело Биелса заемат второто място с актив от 64 точки и мач по-малко от лидера Норич. Болтън е на 23-ото (предпоследно) място с 26.