Калвин Филипс, който премина в Манчестър Сити от Лийдс миналото лято за 45 милиона паунда, се появи в 20 мача за клуба този сезон, като има едва 503 минути общо на терена в кампания, засегната от контузии. Въпреки слабия дебютен сезон на "Етихад", 27-годишният футболист няма намерение да напуска клуба, тъй като заяви, че иска да спечели още трофеи с Манчестър Сити.

Говорейки пред BBC, Филипс каза: "Дойдох тук, за да спечеля трофеи и да играя футбол. Не съм направил толкова, колкото бих искал този сезон. Следващия сезон ще се опитам да се върна във форма, доколкото е възможно и се надявам, че мога да бъда подобен на Родри и Гюндоган, които са много важни за отбора и не могат да бъдат заменени.

"Не съм голям, но бях един от открояващите се играчи в Лийдс и първите няколко тренировки си казах: "Какво правя тук?". Адаптирах се за по-дълго повече от нормалното заради моите контузии. Уча се всеки ден. Все пак имаме млади играчи, които са точно зад мен. Очаквам с нетърпение да прекарам още добри пет години тук.

По-рано беше съобщено, че Ливърпул гледат на Филипс като алтернатива на Джуд Белингам и според спекулациите мърсисайдци са склонни да направят оферта от 35 милиона паунда за полузащитника на Манчестър Сити.