Шефилд Уензди ще играе във финалния двубой за влизане в Чемпиъншип, след като победи след феноменална драма с продължения и дузпи Питърбро Юнайтед с резултат 6:1 в мач-реванш от ½-финалните плейофи в третото ниво на английския футбол – Лига 1.

„Кукумявките“ имаха тежката задача да наваксват четири гола пасив след победа с 4:0 за Питърбро в първата среща. Тимът на Дарън Муур обаче успя да го стори в редовното време, за да прати мача в продължения. Майкъл Смит откри от дузпа в деветата, а Лий Грегъри удвои в 25-ата минута.

Рийс Джеймс покачи на 3:0 в 71-ата, а феновете на домакините разтресоха стадиона, след като в осмата от шестте добавени минути на редовното време Лиъм Палмър вкара четвърти гол, с който общият резултат стана 4:4.

Гостите от Питърбро успяха отново да излязат напред в общия резултат в 105-ата минута, когато Грегъри си отбеляза автогол, но в 112-ата минута Калъм Патерсън заби пети гол за Шефилд.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Така общият резултат след края на двете продължения бе 5:5 и се стигна до пълната драма с изпълнения на дузпи. При тях Майкъл Смит, Уил Волкс, Бари Банан, Джош Уиндас и Джак Хънт бяха точни за „кукумявките“, докато за гостите фаталния пропуск направи Дан Бътлър, който не успя да уцели вратата при втория удар от бялата точка за Питърбо.

По този начин Шефилд Уензди направи уникален обрат, с който си осигури мач на митичния „Уембли“, където ще играе за влизане във второто ниво на английския футбол. Там тимът очаква победителя от другия ½-финален плейоф между Барнзли и Болтън Уондърърс. Първата среща завърши при равенство 1:1, а реваншът е в петък, 19.05, от 22:00 часа.