Мениджърът на Челси Антонио Конте потвърди слуховете за известно напрежение между него и ръководството на клуба. Италианецът изрази надеждите си след паузата за националните отбори да има напълно окомплектован състав, като допълни, че е напълно нормално атмосферата да не е спокойно. Специалистът заяви, че това е присъщо за грандовете не само в Англия.

„Нормално е да има напрежение, когато става дума за голям отбор като Челси. Същото се случва и в Италия в грандове като Ювентус или пък Интер“, каза философски Конте, който изведе „сините“ от Лондон до титлата през миналата кампания.

Желанието на Конте е отборът му да бъде подсилен с още няколко нови попълнения.

Конте впечатлен от духа на своите футболисти

„Очаквам след паузата за националите да имам напълно завършен състав. Играхме шест мача този месец и ми се налага да правя ротации. Ако някой мисли, че мога да ползвам 11 или 13 играчи, невъзможно е. Имам нужда от още опции“, каза Конте.

Запитан дали има промяна около ситуацията с Диего Коста, Конте обясни: „Няма новини. Вие сте наясно с моята позиция“.

По-рано пък в медиите се появиха слухове, че Конте е имал среща със собственика на клуба Роман Абрамович. Твърди се, че големият бос е направил забележка на мениджъра, че си позволява да критикува публично трансферната политика на тима.

Конте амбициран да постави рекорд

Тимът от „Стамфорд Бридж“ вече привлече Алваро Мората, Атонио Рюдигер и Тиемуе Бакайоко. Летният трансферен прозорец затваря в края на август.