Манчестър Юнайтед не изглежда като стабилен отбор през тази есен. Тимът не показва постоянство в своето представяне, като се намира на 8-мо място с 20 точки във таблицата на Висшата лига.

Юнайтед осъществи паметен обрат над Ювентус в Шампионскатата лига (2:1), но пък след това бе пометен от шампиона Манчестър Сити (1:3) в местния шампионат. 

Общо взето такава е линията на турболентното представяне на "червени дяволи" в последните месеци. Сега всички отново насочват погледи към поставения на гилотината от дълго време Жозе Моуриньо. Ще има ли резки ходове от негова страна по време на трансферния прозорец през януари?

През лятото клубът удари на камък при опитите си да намери централен бранител - най-голямата цел на този етап за Моуриньо. Разликата с лидера Сити вече е 12 точки, което може би ще активизира 20-кратния първенец на Англия при покупателните сделки.

"Mirror" подреди класация на януарските трансфери на Манчестър Юнайтед през новия век - ето какви бяха те и какво постигнаха?
 
Алексис Санчес (януари, 2018)

Най-скъпоплатеният играч в тима пристигна от Арсенал в средата на миналия сезон. Чилиецът дойде с големи надежди, че може да обърне хода на развитието на тима, след по-тромавите последни години, но нещата не тръгнаха в тази посока.

До момента той е отбелязал едва 4 гола в 29-те си участия с "червения" екип. С оглед на контузии и малкото минути, в които игра в последните месеци, оценката за него не е много висока. Непрекъснато има спекулации за бъдещето му, въпреки че договорът на Санчес с тима е до юни 2022 г. 

Алексис Санчес

източник: Gulliver/GettyImages

Садик Ел Фитури (2015)

Спомняте ли си го? Едва ли. Той няма нито един мач за Манчестър Юнайтед, но все пак премина в тима през зимата на 2015 г. след трансфер от Салфорд Сити.

Фитури е роден в Либия, но израства в Манчестър. Впечатлява най-вече Фил Невил и Пол Скоулс в Салфорд, които го предлагат на тогавашния мениджър Луис Ван Гаал. Играе за 2 години в тима до 23 год., но след това се мести в Честърфийлд. Последователно преминава през Ал-Ахли Триполи и Политехника Йаси, но няма документиран мач в тези отбори.

Хуан Мата (2014)

Едно от малкото добри неща, които направи Дейвид Мойс начело на Манчестър Юнайтед. Мата напусна Челси на Жозе Моуриньо, но само 5 години след това той отново е под ръководството на "бившия" си мениджър.

След ерата Фъргюсън, Мата безспорно е един от най-константните играчи на Юнайтед, въпреки многото контузии, които го сполетяват. В следващия си двубой той ще запише участие №200 за тима.

Хуан Мата

източник: Gulliver/GettyImages

Уилфред Заха (2013)

Заха бе последният трансфер на сър Алекс начело на тима, след като пристигна от Кристъл Палас. Той обаче се присъедини към тима в началото на сезон 2013/2014 г. при Дейвид Мойс. 

Цялостният спад в представянето на Юнайтед след ерата на великия шотландец нямаше как да не застигне и Заха, който не успя да се адаптира към клуба, записа едва 4 участия (две във Висшата лига) и след това отиде под наем в Кардиф.

В момента той се представя блестящо за родния Палас, като вече е и най-резултатният голмайстор на клуба в историята на Висшата лига (25 гола).

Солскяер: Заха ще донесе със себе си магия

Пол Скоулс (2012)

Скоулс игра за Юнайтед между 1993 и 2011 г., но се отказа след 19-ата титла на Юнайтед в шампионата. Година по-късно той реши да се за завърне - през януари 2012 г. Игра 42 пъти по време на втория си престой и спечели 11-ата си титла в Англия (20-ата за Юнайтед).

Пол Скоулс  Манчестър Юнайтед, Не е зле за халф, Скоулс вкара феноменалните 107 гола за Манчестър Юнайтед по време на своята впечатляваща кариера.

източник: Gulliver/GettyImages

Фреди Весели (2012)

Весели така и не се появи на терена в официален мач за Юнайтед. Швейцарецът е юноша на градския съперник Сити, в чиято академия прекарва 4 години. 18 месеца по-късно обаче напуска в посока Ипсиуч Таун, където също не играе нито един мач. Закратко намира място в тима на Бъри, където участва в 18 срещи, но приключението му продължава в Порт Вейл, Лугано и Емполи.

Андрес Линдегаард (2011)

Пристигна от Олесунс като резерва на напускащия в края на сезона Едвин ван дер Саар. Линдегаард записа едва 29 мача за "червените дяволи" (19 във Висшата лига). Премина още през УБА и Престън Норд Енд, а сега е в Бърнли.

Зоран Тошич (2009)

Сръбският национал в момента се подвизава в Партизан Белград, откъдето отиде в Юнайтед през сезон 2009/2010 г., когато бе на 22 години. Изигра едва пет мача за англичаните, след което премина под наем в Кьолн.

Тошич бродира срещу Ливърпул

Ричи де Лает (2009)
 
Едва 6 мача за Де Лает, след като осъществи трансфер на "Олд Трафорд" от Стоук Сити през януари 2009 г. Златният му миг идва при вдигането на шампионската титла - но не с Юнайтед, а с Лестър през 2016 г. 

В момента е собственост на Астън Вила, но играе под наем в Мелбърн Сити.

Манучо (2008)

Харизматична фигура, която обаче не успя да остави почти никаква следа. Анголският нападател впечатли Фъргюсън през 2007 г. по време на тримесечния си пробен период, но дотук.

Той игра само една среща за Юнайтед, след което напусна в посока Валядолид. В момента се подвизава в испанската Терсера Дивисион (третото ниво на местния футбол) за тима на Корнелия.

Валядолид привлече Манучо от Юнайтед

Родриго Посебон (2008)

Бразилецът с италиански корени Посебон бе поредната нестандартна фигура прелетяла през пейзажа на "Олд Трафорд", но не променила хода на историята за "червените дяволи". Той отиде в Англия още на 19 години от бразилския Интернасионал, но записа само 8 участия за първия тим на Юнайтед.  

След това играе последователно за Виченца, Крикуима, Мирасол, Хувентуде, Наутико, УРТ и Пако Фундо, където записва мачове общо колкото пръсти има на двете ръце. 

Ако се чудите къде в момента е този странник, едва ли ще сгрешите в предположението си, че е на някое екзотично място - отборът на Хо Ши Мин Сити във Виетнам. 

Немяна Видич (2006)

Една от емблемите в модерната история на Манчестър Юнайтед отиде на "Олд Трафорд" като януарска покупка. Сърбинът се присъединява от Спартак Москва през зимата на 2006 г. и 8 години по-късно вече има на сметката си точно 300 участия за тима.

Видич, заедно с колегата си Рио Фърдинанд, оформят туптящото сърце на защитата - пет титли във Висшата лига, три Купи на лигата, една Шампионска лига (2008 г.) и десетки емблематични мачове.

Неманя Видич

източник: Gulliver/GettyImages

Патрис Евра (2006)

Месец януари през 2006 г. е наистина знаков за историята на "червените дяволи". Към състава се присъединява и френският ляв бек Патрис Евра за 5,5 млн. паунда от Монако. Преди това той играе във финала на Шампионска лига с "монегаските" срещу Порто (0:3) през 2004 г.

Евра взима марково участие в 379 мача по време на 9-те си сезона за Юнайтед.

Патрис Евра в Юнайтед през 2014 година

източник: Gulliver/Getty Images

Донг Фангджуо (2004)

Донг е първият китаец някога обличал фланелката на Манчестър Юнайтед. Появява се само на три пъти за тима, преди да премине под наем в Роял Антверп. През 2014 г. Донг прекратява състезателната си кариера в Хабей Джонгжи.

Луис Саха (2004)

Французинът е един от най-харизматичните нападатели, пристигали в Юнайтед от началото на века. Той привлича вниманието след 13-те си гола в 21 мача за Фулъм предишния сезон. 

Играе в 124 мача и вкарва 42 гола по време на 4-те си години в клуба, но непрестанните травми не му позволяват да разгърне пълния си потенциал.

Отказва се от футбола през 2013 г. в тима на Лацио, като преди това играе още за Съндърланд, Тотнъм и Евертън.

Саха аут и срещу Лил

Диего Форлан (2002)

Уругвайският нападател е един от най-талантливите играчи на нашата епоха (избран за най-добър играч на Световното през 2010 г.), но нещата в Юнайтед не се получиха по желания начин.

Първият му гол с екипа на "червените дяволи" идва едва 9 месеца след началото на неговия престой. Най-силният му мач е при успеха с 2:1 над Ливърпул през декември 2002 г. Вкара общо 17 гола в 98 мача за 3 години и половина в тима.

Форлан разгръща най-явно потенциала си в Испания - в тимовете на Виляреал и Атлетико Мадрид. За последно играе в Хонгконг за тима на Китчее.