Манчестър Юнайтед постигна много ценна победа с 2:1 в дербито с шампиона Челси от 28-ия кръг на Висшата лига. Пред пълните трибуни на „Олд Трафорд“ двата тима изиграха много оспорван двубой, който в крайна сметка бе спечелен от домакините след обрат. В герой за „червените дяволи“ се превърна лятното попълнение на тима Ромелу Лукаку, който се отличи с гол и асистенция срещу бившия си клуб.

След равностойни начални минути шампионите успяха първи да нанесат своя удар. Намиращият се в страхотна форма Уилиан откри резултата в полза на гостите в 32-ата минута, завършвайки отлична контраатака на своя тим. Бразилският национал тръгна от своето наказателното поле, напредна в половината на съперника и подаде към Еден Азар. От своя страна белгиецът майсторски задържа топката, премина през няколко бранители на Юнайтед, след което изведе отлично Уилиан очи в очи с Де Хеа. Останал на чиста позиция бразилецът не сбърка за 0:1.

Радостта на лондончани обаче не трая дълго, тъй като само седем минути по-късно „червените дяволи“ изравниха. Точен за домакините бе понасящият много критики в последно време Ромелу Лукаку. Белгийският нападател бе изведен на чиста позиция от Антони Марсиал и много хладнокръвно преодоля Куртоа за 1:1.

След почивката двата тима продължиха надлъгването помежду си, като решаващият момент в мача дойде в 75-ата минута. Играещият много силно днес Лукаку се измъкна от Антонио Рюдигер и центрира меко в наказателното поле на Челси, където резервата Джеси Лингард с глава вкара победното попадение за Юнайтед.

Със спечелените три точки тимът на Жозе Моуриньо се върна на втората позиция в класирането с 59 пункта, с шест повече от днешния си съперник, който остава пети с 53.