Извинението на Ливърпул за Ван Дайк – мощен автогол?

Саутхемптън не е оттеглил сигнала си срещу Ливърпул до Висшата лига, макар и от мърсисайдският клуб да обявиха публично прекратяването на интереса към Върджил ван Дайк. Това означава, че освен разочарованието от пропадналата сделка, „червените” има вероятност да преглътнат и санкция.

Ван Дайк избра Ливърпул пред Челси и Сити

„Светците” известиха Премиършип за потенциално непозволения начин, по който Ливърпул е осъществил контакт с техния 25-годишен играч. Проблемът произтече от факта, че медиите в цяла Англия брояха трансфера за сигурен, докато в офиса на Саутхемптън дори не беше постъпило запитване за цената на Ван Дайк.

Циркът около Ван Дайк е пълен, "светците" натопиха Ливърпул

Според журнилиста на „Телеграф” Джейми Уилсън всъщност извинението на Ливърпул може да даде обратен ефект. Изявлението беше публикувано с цел да се успокоят страстите, като се предполагаше, че Висшата лига при това положение ще си затвори очите и ще остави случилото се без последствия.

Ливърпул официално се отказа от Ван Дайк

Саутхемптън обаче не планира изобщо да изтегля жалбата си, докато от Лигата все още обмислят дали да разследват. Публичното покаяние на Ливърпул може да се окаже факторът, който да наведе на мисълта, че действително е имало нещо нередно и реално процедурата да стартира.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Ливърпул Саутхемптън Върджил ван Дайк

Англия