Воденият от Славиша Йоканович тим на Фулъм постигна изключително ценна победа над вече изпадналия Съндърланд с 2:1 у дома в първи мач от 45-ия кръг на английския Чемпиъншип.

Жоел Асоро даде аванс на "черните котки" в 28-ата минута, но Лукаш Пиасон в 45-ата и Александър Митрович в 76-ата осъществиха пълния обрат за "котиджърс".

По този начин Йоканович и отборът му продължават лютата битка с Кардиф и Астън Вила за последната директна промоция за Висшата лига. 

Лондончани събраха актив от 88 точки след тази среща, а Кардиф е с две точки по-малко, като в съботния ден гостува на Хъл Сити. Астън Вила е малко по-далеч с 82, а в този кръг приема Дарби Каунти в сблъсък от горните етажи на таблицата.

"Черните котки" започнаха по-добре мача на "Крейвън Котидж" и логично първата опасност бе в техния актив. Хъниман подаде надясно към Асоро, който стреля по земя с десния крак, но топката премина край десния страничен стълб на Бетинели. 

В 24-ата минута Кеърни намери включващия се отдясно Фредерикс, който опита центриране, но по-скоро се получи коварен удар и вратарят Уилсън трябваше да боксира топката. 

Четири по-късно Асоро порази Фулъм и откри за Съндърланд. С добро движение с тяло заобиколи покриващия го Мат Таргет и си освободи пространство да шутира и с плътен удар прокара кълбото зад Бетинели - 0:1. 

Все пак Фулъм се поокопити и наложи натиск срещу опонента си и в самия край на полувремето Лукаш Пиасон възстанови равенството. Фредерикс бе намерен добре по десния фланг и пусна успоредно по земя в наказателното поле, където намери непокрития Пиасон - 1:1. 

Втората част на мача премина под тоталната диктовка на Фулъм, като отбора създаде доста неприятности на Джейсън Стийл.

В 76-ата минута Александър Митрович направи пълен обрат за Фулъм. Нападателят на домакините се оказа най-съобразителен в наказателното поле след центриране от фаул и отбеляза, въпреки че на повторенията ясно се видя, че Митрович бе в засада. Въпреки това страничният съдия не вдигна флага си и голът бе зачетен - 2:1. 

Идния кръг Фулъм гостува на Бирмингам, докато Съндърланд ще приеме шампиона Уулвърхемптън.