Отборът на Фулъм постигна страхотна победа над градския враг от Лондон – Милуол в среща от 44-ия кръг на Чемпиъншип. Хората на Славиша Йоканович бяха пълни господари на терена и бе истинско чудо, че победиха само с 3:0. Преди почивката лютият сблъсък беше далеч по-равностоен, като и двата тима удариха по една греда.

През второто полувреме Фулъм си подсигури победата с два ранни гола. Само секунди след подновяването на играта Александър Митрович изненада вратаря Джордан Арчър с нелош шут от 30-ина метра. Шотландският страж можеше да се намеси далеч по-добре, ала просто изби топката на пътя на Райнън Сесеньон, който го разстреля с добавка по диагонала – 1:0.

Десет минути по-късно – в 56-ата – халфът на гостите Кевън Макдоналд вкара страхотен индивидуален гол. С красив финт шотландецът свали на земята пазещия го Джордж Савил, след което продължи да пробива към наказателното поле. От около 20-21 метра по диагонала Макдоналд нанесе свиреп шут към близкия горен ъгъл и сащиса Арчър – 2:0.

Последният гол във вратата на домакините падна в 89-ата минута. Томаш Калаш направи страхотен пробив по фланга и даде брилянтна асистенция към Митрович, който не пропусна да се разпише – 3:0.

В класирането Фулъм временно излезе втори с 85 точки, на десет зад лидера Уулвърхемптън, който е с мач по-малко. Третият Кардиф изостава с 2 пункта от лондончани, но има и да наваксва две срещи.

Милуол е шести с 69 пункта, като води само с точка пред седмия Дарби Каунти, който също има да играе 2 срещи по-малко.