Вратарят на Стоук Сити Джак Бътланд се изказа много остро спрямо клубната управа и обвини шефовете си за изпадането на тима от Висшата лига. Според английския национал „грънчарите” са действали неприемливо по отношение на трансферите.

В събота потъването на Стоук стана факт, след като тимът допусна пълен обрат от 1:0 до 1:2 срещу Кристъл Палас. Това беше 13-ият пореден шампионатен мач без победа за тима на Пол Ламбърт.

Официално: Стоук Сити е първият изпаднал от Висшата лига

Бътланд беше един от футболистите, които най-ярко преживяха провала в битката за оцеляване, а по-късно обяви, че много от настоящите му съотборници изобщо не е трябвало да бъдат привличани.

Стоук плати сериозна сума за Джанели Имбула, който в момента играе под наем в Тулуза, а същото важи още за привличанията на Кевин Вимер и Саидо Бераино, които не играят редовно от началото на календарната година. Договорът на испанския нападател Хесе Родригес пък бе прекратен по взаимно съгласие.

Мъжки сълзи на "Британия"

„Смятам, че цялата ни трансферна политика има нужда от преразглеждане, щом трябва да сме докрай честни”, заяви Бътланд. „Твърде много от последните ни инвестиции се оказаха напълно неоползотворени, а това е неприемливо. Трябва да се обърне внимание на този факт, защото си говорим за абсолютен фарс.”

„Имахме важен мач в събота, през последните седмици, половин състав беше разпръснат по различните краища на света. Някои не играха, други изобщо не бяха замесени. Някои са пратени под наем, така е, но в същото време има трансфери, които дори не са част от състава по каквито искате причини – дали заради проблеми с дисциплината или слабо представяне.”

„Трябва да се обсъди този факт, да се поговори за взетите решения. Баду Ндиайе и Мориц Бауер бяха две позитивни нови имена, но ако погледнете останалите попълнения, те нямаха никакъв принос”, заключи Бътланд.