Златан Ибрахимович бе включен в групата за предстоящия мач на Манчестър Юнайтед срещу Нюкасъл в съботния мач от 12-ия кръг на Висшата лига. Новината бе съобщена от мениджъра на “червените дяволи” Жозе Моуриньо.

Защитник на Манчестър Юнайтед се надява да се завърне до три седмици

Както е известно шведът претърпя операция на коляното и дълго време се възстановяваше от травмата. От лекарския щаб до последно твърдяха, че футболистът ще се завърне на терена най-рано през януари. Ибра обаче опроверга всички медицински твърдения и дори попадна сред избранниците на Специалния за двубоя в събота.

Намекна ли Златан, че може да играе на Световното?

“Миналия сезон използвахме Златан всяка минута. Научихме се как да играем в негово отсъствие. Разбира се, че го приветсваме в отворени обятия. Той е невероятна личност”, призна Моуриньо.

"Не можем да очакваме от него да изиграе пълни 90 минути или да играе всеки мач. Той се нуждае от време, за да възвърне формата си", допълни още той.

"Ромелу Лукаку и Ибрахимович могат да играят заедно. Добрите играчи лесно се приспособяват един към друг", категоричен е Жозе.

Лазаретът на Юнайтед почти се опразни напълно

Пол Погба също се завръща в предварителния състав на Юнайтед, след като получи контузия в мача срещу Базел през септември. Освен това и защитникът на манчестърци Маркос Рохо, който скъса кръстни връзки през април попадна в групата.

“Вижда се, че Манчестър Юнайтед беше един отбор преди да се контузи Погба и съвсем различен след това.Той разполага с качества, които влият на преставянето ни в мачовете”, каза още Специалния.