Ситуацията около нападателя на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку стана още по-заплетена, след като днес белгийският национал беше забелязан да тренира със своя роден Андерлехт.

Развитието е повече от странно, тъй като 26-годишният футболист, който очевидно се движи към изхода на „Олд Трафорд”, доскоро се водеше контузен. Той не взе участие в нито една от летните проверки, а за последните две – срещу Кристиансунд и Милан – дори не попадна в групата.

Днес Лукаку беше уловен от обективите на тренировъчната база на Андерлехт, където се предполага, че полага усилия да ускори възстановяването си. Изданието „Het Laaste Nieuws” твърди, че на практика нападателят има разрешение за подобно поведение. То е дошло под формата на обявени 2 почивни дни за всички играчи в Юнайтед.

За Андерлехт Лукаку има 98 мача и 41 гола, като именно оттам тръгва пътя му в професионалния футбол. В същото време спортният директор на Ювентус Фабио Паритичи в момента се намира в Лондон, където ще има среща с агента на Лукаку – Федерико Пасторело.