Бранителят на английския шампион Манчестър Сити - Кайл Уокър мисли, че привържениците ще приемат с разбиране евентуалното решение сезонът във Висшата лига да бъде прекратен. В момента всички шампионати в Европа са прекъснати заради пандемията с коронавируса (без този в Беларус), а надеждата е да се подновят през лятото. Успоредно с това УЕФА притиска всички сезоните да не бъдат прекратявани още сега по примера на Белгия, а да се потърси шанс за доиграването им.

Мнението на Уокър обаче може да не се хареса на феновете на Ливърпул, защото при евентуално прекратяване на първенството, няма яснота дали мърсисайдци ще получат служебно титлата или кампанията ще бъде определена като нулева.

"Сега футболът прави крачка назад. Най-важното е здравето. Всеки се надява да доиграем сезона, но ако няма такава възможност, феновете ще проявят разбиране, защото здравето е по-важно от една игра. Като професионален футболист за мен ситуацията е необичайна, тъй като съм свикнал животът ми да тече по определен начин, който в момента е невъзможен. Сега е време, в което сме длъжни да потърпим и да помислим за другите", коментира 29-годишният бранител.