Огромен удар може да получи Ливърпул за предстоящите си два изключително тежки мача. Те са с Арсенал и Манчестър Сити в натоварената коледно-новогодишна програма на Висшата лига, а в тях може да се наложи на мърсисайдци да са без голямата си звезда Мохамед Салах, пише вестник "Сън". 

Египтянинът е застрашен с наказание от два мача заради симулация. Той падна твърде леко в мача с Нюкасъл снощи и си изпроси дузпа, след която резултатът стана 2:0. Това се случи малко след подновяването на играта в мача със "свраките", когато Пол Дъмет леко докосна ръката на нападателя в наказателното поле, а той се свлече като разстрелян и получи дузпата. 

Специален борд на ФА ще заседава дали Салах не е заблудил рефера Греъм Скот с действията си. Ако се докаже, че той е симулирал, автоматично ще бъде наказан за два мача. Въпросният борд ще заседава в четвъртък на обяд. 

Не се съобщава кои точно ще решат съдбата на египтянина. Но комисията ще е в тричленен състав, а в нея ще участват бивш съдия, бивш футболист и бивш мениджър. Дори и да бъде обжалвана евентуална санкция от страна на Ливърпул, повторното заседание ще се проведе в петък и евентуалното наказание ще важи автоматично за мача с "артилеристите" в събота.