Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри причината, поради която нападателят на тима Мохамед Салах не е бил на познатото си ниво в началото на сезона. Според германския специалист травмата в рамото, която египетския национал получи по време на финала в Шампионската лига, е оказала своето влияние.

Салах се контузи след единоборство със Серхио Рамос, а веднага след това трябваше принудително да напусне терена.

„Салах трябваше да се адаптира на малко по-различна позиция от миналия сезон. Имаме нужда от неговата свързваща роля, но той все още има желанието и скоростта в първите няколко метра. Салах е впечатляващ и много важна част от нашите завършващи ситуации“, коментира Клоп.

„Разбира се, той е достатъчно млад, за да добави още много неща в стила си на игра. Не става дума само за скоростта или завършващия удар. Има още много неща, които може да прави между линиите и да задържа топката“, продължи той.

„За целта обаче имаш нужда от тялото си, а това бе проблем за него. В началото на сезона, част от тялото на Мо не бе перфектно. Ако работиш в офиса и рамото ти не е на 100% готово, но то не е на ръката, с която пишеш, то тогава няма проблем.“

„Ако си футболист обаче, то трябва да чакаш докато то не е готово на 100%. Знаехме, че Салах продължава да бъде футболист от световна класа, но трябваше да изчакаме малко“, сподели още мениджърът на Ливърпул.

През миналия сезон Мохамед Салах отбеляза впечатляващите 44 гола за „червените“, а от началото на тази кампания египетският фубтолист вече има 11 на сметката си.

В сряда Ливърпул приема състава на Нюкасъл в мач от празничната програма на Висшата лига. „Червените“ на Юрген Клоп са лидери в подреждането на четири точки пред шампиона Манчестър Сити.