Арсенал продължи да инвестира сериозно през последните трансферни прозорци, като играчи като Габриел Жезус и Александър Зинченко бяха придобити през 2022 г. Хитрият бизнес позволи да се сглоби добър състав, който да се бори за титлата във Висшата лига този сезон, а легендата на "артилеристите" Иън Райт вярва, че през следващите месеци ще бъдат направени още нови допълнения към отбора на Микел Артета.

"Онзи ден отидох на тренировъчната площадка и бях с Еду и Микел и това, което се случва сега в клуба, е, че не трябва да излизаме и да убеждаваме други хора да дойдат и да се присъединят към Арсенал. Те могат да видят какво правим. Еду казва, че телефонът му звъни без прекъсване и те са много уверени в калибъра на играча, с когото ще подпишат. Ако възнамерявате да предизвикате този отбор на Сити, ще трябва да действате правилно", сподели Райт.

"В идеалния случай искаме да завършим възможно най-високо, искаме да спечелим титлата, но се вълнувам от следващата фаза. Когато говориш с Еду и Микел, всичко е свързано с победата, човече. Те просто искат да спечелят. И дори в някои от тези мачове завършихме наравно, това е само защото се опитвахме да спечелим. Това е нов манталитет", добави легендарният нападател.

Арсенал може да изпусне титлата Висшата лига, като "артилеристите" са в серия от четири мача без победа, но те си осигуриха квалификация за Шампионската лига и се готвят да украсят това състезание отново за за първи път от 2017 г.