Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп защити десния бранител Трент Александър-Арнолд, който бе изваден от състава на Англия за последните мачове от Лигата на нациите, а в публичното пространство се появиха и негативни мнения относно играта в дефанзивен план на един от най-влиятелните футболист на мърсисайдци в последните няколко сезона.

 

„Хората говорят за това, че Трент не бил добър защитник. Това не е вярно. То е добър защитник, макар че е вярно, че невинаги се защитава добре. Той е само на 23 и работи върху това. С какъвто и отбор да разполагам, бих избирал Трент. Той е изключителен. Англия е благословена с играчите, които разполага на тази позиция. Рийс Джеймс може да играе добре и в тройка централни защитници. Показва го добре в Челси. Решението е на Гаарет и той го взе. Аз го виждам по различен начин. Това не означава, че едното е правилно, а другото грешно. Трент не се завърна в най-доброто настроение, но приема решението на селекционера, защото е изключително интелигентен. Ясно е, че той е играч от световна класа“, заяви Клоп на днешната си пресконференция.

Германецът коментира и новините около състава на Ливърпул преди утрешното домакинство срещу Брайтън.

 

„Робо, Къртис, Окс и Наби все още са аут, защото продължават да се възстановяват. Луис Диас кацна вчера сутринта и затова не тренира. Чух, че е добре. С Дарвин и Диого сме по-внимателни заради натоварения период. Калвин Рамзи тренира, но все още не е готов за игра.

Брайтън се справяше изключително добре при Греъм Потър, но сега също има много вълнуващ мениджър. Неговите идеи за футбола подхождат на Брайтън. Не знам какво друго да очакваме, освен това, че един настина добър отбор ще се изправи срещу нас.

Следващите шест седмици са много важни за нас. Не започнахме толкова добре, колкото искахме. Някои от причините за това са обясними, а други са необясними. Такава обаче е ситуацията. Сега трябва да започнем отново да трупаме точки“.