Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, нямаше как да е доволен след загубата с 1:3 от Брентфорд в понеделник вечерта. Германският специалист заяви, че третото попадение, което реши двубоя, не е трябвало да бъде зачетено. При гола на Брайън Мбемо, Ибрахима Конате бе избутан с ръце, за да се стигне и до попадението.

"Третият гол не трябваше да бъде зачитан, това е! Опитах се да говоря със съдията, но това беше все едно да говоря на микровълновата ми печка", сподели Клоп. 

"Брентфорд успя да диктува хода на мача, заради начина, по който свиреше съдията. Правилата са раздути. Затова ситуацията е сложна. ВАР се крие зад фразата “явна и очевидна грешка”, но ние трябваше да получим обяснение", продължи наставникът на мърсисайдци. 

"Имахме среща преди началото на сезона. Такива действия в наказателното поле трябва да бъдат отсъждани като нарушения, но не се случва. Не очаквам съдиите да ни помагат. Има причина Брентфорд да е толкова успешен при статични положения в атака, а не в защита. Наистина не мога да уважа решението за третия гол"

БТА / BTA
42 снимки

"Разбира се, че не съм доволен от това как се отбранявахме. Ядосан съм от начина, по който допуснахме втория гол. Поздравявам съперника. Те използваха положенията си, а ние - не", завърши мениджърът на Ливърпул.