Юрген Клоп разкри, че футболистите на Ливърпул са „гладни за тренировка като петгодишни деца”, след като футболът в Англия бе преустановен заради заразата коронавирус. Мениджърът на „червените” призна, че всички в клуба са готови да доиграят сезона и да спечелят титлата в Англия, която на практика е въпрос на няколко мача.

Ливърпул е с изготвена интензивна програма за тренировки, за да може отборът да се върне в обичайния си ритъм, когато играта се завърне. „Момчетата вършат добра работа вкъщи, но трябва още повече, когато се завърнат на „Мелууд”. Ние ще имаме големи очаквания отново. Не зная кога точно ще стане, но ние трябва да сме готови – това е, което иска и отборът ми. Когато се съберем отново, ще трябва да извлечем максималното от дадената ситуация. Не знаем и колко време ще имаме за подготовка, но ще трябва да се съобразим”, каза 52-годишният германец.

Getty Images
44 снимки

„След като даваме на играчите занимания с топка за техните къщи, те играят все едно са петгодишни деца. Това ще опитаме да го приложим и на терена”, допълни Юрген Клоп.

Премиър лийг планира да се завърне към играта през следващия месец, но задължително след одобрението на правителството на Великобритания. Има някои негодувания от клубове, които се борят за оцеляване или няма за какво да се състезават, които са против мачовете да се доиграят на празни врати.

БГНЕС / GettyImages/Gulliver
75 снимки

„Очаква ни тежък период, но се надявам да сме готови. Ние сме презаредени вече, така че съм готов да „осветя цял град от моята къща”. Така се чувствам сега”, призна още германецът.

Клоп разкри също някои от детайлите с планове за тренировки, които играчите следват. Той допълни, че са включени подробни видео-анализи, които показват на отбора му неговите аспекти от миналите славни мачове и тези, които тепърва предстоят. Смята се, че те включват финалния мач в Шампионската лига през миналия сезон и победата на Световното клубно първенство през декември.

„Най-важното е играчите да са физически готови отново. Тогава идват техническите и тактическите неща във футбола. С второто работим много чрез видеа, които пращаме на отбора. Имат идея какво са направили добре и кое не. Така гледаме напред. Напомняме си какво сме постигнали досега и какво трябва да направим след време. Това са малките неща, за които трябва да работим много”, каза той пред Fox Sport.