Юрген Клоп ежедневно напомня на отбора на Ливърпул колко далеч са стигнали футболистите в кратък период от време. Германецът използва социалната платформа – WhatsApp, където върви комуникацията между всички в клуба, докато светът е „блокиран” поради пандемията от коронавирус.

Ливърпул е на 25 точки преднина на първото място пред Манчестър Сити и са на прага да завоюват 19-ата си титла в своята история.

Ръководителите на Висшата лига искат сезонът да бъде завършен, но това ще се случи, когато всичко е безопасно. С изказване пред клубния сайт Клоп призна какви видеа праща в групата на отбора в социалната платформа, за да надъхва своите играчи.

„Стартирах с видео с трофея от Шампионската лига и празненствата след финала”, каза Клоп, който призна също така, че много готви и тича по време на карантината.

„Идват ми в листата в YouTube, гледам ги, а след това ги изпращам към групата. Също така изтъквам факта, че изиграхме някои изумителни мачове. Мачът с Барселона, после този с Манчестър Сити, гостуването на Лестър Сити, домакинството на Юнайтед. Имахме страхотни мачове в последните две години и половина. Те също изпращат любими моменти в групата, както и свои собствени видеа. Когато гледаме триумфа си в ШЛ, се наслаждаваме и ни се иска да го правим пак”, добави Клоп.