Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази голямото си задоволство след поредната победа на отбора му в Премиър лийг. В 35-ия кръг на шампионата „червените” постигнаха успех с 2:0 при гостуването си на Кардиф Сити, който отново ги прати начело във временното класиране на Висшата лига на Англия.

Германецът коментира, че представянето на отбора му е било повече от перфектно, и въпреки сухият терен, то тимът е показал голяма класа.

„Бяхме подготвени, че този мач може да е обелка от банан, на която можем да се подхлъзнем. Момчетата обаче бяха невероятни. Беше ясно, че ще ни е трудно”, започна Клоп.

„Времето се промени и това придаде интензивност на мача. Трябваше да останем спокойни и да правим правилните неща. Теренът бе много сух и пасовете не вървяха добре, което бе лошо за нас. По време на последната ни тренировка не подстригахме тревата на тренировъчната си база, тъй като знаехме как ще е тук. Момчетата не се отчаяха, а напротив – създадоха прекрасни положения през първото полувреме, които обаче не влязоха. Знаехме, че ако продължим така, то ще продължим да създаваме положения”, коментира 51-годишният специалист.

„Головете, които вкарахме, бяха брилянтни. Дузпата? Какво да я коментираме – той задържа Мо Салах пет или шест пъти”, продължи Клоп.

„Аз мога да кажа за мен, че не усещам напрежение, а просто искам да играем по този начин. Хубаво е, че това не можем да го променим. Отборът наистина дава всичко от себе си и говорим непрекъснато за това. Представянето ни бе повече от перфектно. Сезонът е тежък, но позитивен за нас досега”, допълни Клоп.

„Не сме тренирали ситуацията при корнера за гола на Джини Вайналдум. Явно са си говорили на терена”, завърши Юрген Клоп.

Унищожителното преследване не стихва - Ливърпул пак е лидер