Капитанът на Манчестър Юнайтед Антонио Валенсия се е примирил с факта, че след 10 години работа в клуба ще се наложи да напусне "Олд Трафорд" през лятото.

Този сезон еквадорецът се появи само в осем мача на "червените дяволи". Валенсия не бе в добри отношения с Жозе Моуриньо, но дори и след неговото напускане ситуацията за 33-годишния футболист не само не се подобри, а дори обратно.

Валенсия остана извън състава на Юнайтед в девет от десет мача под ръководството на Оле Гунар Солскяр и не получи възможност да играе дори в двубоя за Купата на Футболната асоциация срещу Арсенал.

Manchester Evening News твърди, че Валенсия не иска да продължава по този начин и е наясно, че вече не отговаря на изискванията за краен защитник от топ ниво в Премиършип.

В договора му има опция за продължение с един сезон, но Валенсия е убеден, че клубът ще го пусне да си тръгне като свободен агент след края на настоящата кампания. Десният бек обаче не смята да прекратява кариерата си и ще търси нов клуб за следващия сезон.