Манчестър Юнайтед потрепери в края на двубоя срещу Уест Бромич Албиън, но все пак успя да спечели трите точки на „Дъ Хоутърнс” в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи” записаха шеста победа в последните си седем двубоя в Англия, а свирепо критикуваният Ромелу Лукаку реализира във втори пореден мач.

Лукаку откри за гостите, а второто попадение бе дело на Джеси Лингард, който се разписа не без помощта на защитника на домакините Ахмед Хегази. Гарет Бари вкара почетното попадение за „дроздовете”, което обаче не се оказа достатъчно за нещо повече в двубоя.

С успеха си Манчестър Юнайтед запази разликата на върха с Манчестър Сити на 11 точки, а Уест Бромич Албиън остава в дъното на класирането – на предпоследно място с актив от 14 точки. „Дроздовете” могат да се озоват и на последната позиция след края на крга, а това ще се случи, ако Суонси победи Евертън на „Гудисън парк” в победелник.

Това бе 16-ти пореден мач за УБА без победа във всички състезания. Досегашният своеобразен антирекорд за тима от 15 мача без успех бе от сезон 1995/1996.

Ромелу Лукаку откри за гостите с точен изстрел с глава в 27-ата минута. След неуспешен опит за изнасяне на топката от страна на домакините, топката попадна в Маркъс Рашфорд на лявото крило, който финтира бранител и центрира прецизно на главата на Лукаку. Белгиецът с лекота насочи коженото кълбо в мрежата за 1:0.

Осем минути по-късно гостите удвоиха преднината си, а този път в прегръдките на своите съотборници бе Джеси Лингард. Основна вина за гола на Юанйтед имаше бранителят Ахмед Хегази. Лингард стреля от близо 20 метра, Хегази се опита да подложи крак, но вместо това топката рикошира и залъга вратаря Бен Фостър, който бе безпомощен.

В заключителните минути на „Дъ Хоутърнс” домакинте пробваха всичко, но стигнаха единствено до почетно попадение, дело на Гарет Бари.