Група бунтуващи се футболисти от първия тим на Манчестър Юнайтед са били глобени от клуба, съобщи „Дейли Мейл”. Според изданието няколко от играчите на „червените дяволи” демонстративно не са се явили на промоционално събитие, дело на един от клубните спонсори.

Конфузната ситуация се е разиграла в петък, а шефовете на отбора са останали изненадани от поведението им. Пред треньорския щаб стачниците са мотивирали действията си с недоволството от транспортните проблеми, които съпътстваха последните два домакински мача на отбора от Шампионската лига.

Клубът беше глобен от УЕФА  на 2 октомври, когато мениджърът Жозе Моуриньо заседна в градския трафик и това доведе до отлагане началния съдийски сигнал с няколко минути. След този случай отборът промени своето място за събиране, като избра хотел в центъра на града, който е на стотина метра от „Олд Трафорд”. Въпреки това трафикът отново затрудни пристигането навреме за мача срещу Юве и Жозе Моуриньо избра да прекоси дистанцията пеша.

Отказът на играчите да уважат рекламното събитие коства на няколко спонсора хиляди паундове, а това няма как да е било прието добре от шефовете. Последните не считат, че имат някаква вина за напрегнатия трафик по улиците на Манчестър.