Манчестър Юнайтед посреща Сити в супердербито на 10-ия кръг на Висшата лига. Двата тима са едни от лидерите в шампионата, като „червените дяволи“ заемат четвъртата позиция във временното класиране, докато „гражданите“ окупират второто място. При успех зa Сити, "небесносините" ще се завърнат на първото място в таблицата, изпреварвайки моментния лидер Арсенал, който вчера победи Евъртън на своя „Емиратс“.

Мачът на „Олд Трафорд“ започва в 16,05 часа българско време и може да го наблюдавате пряко в ефира на Diema Sport HD, както и платформата Gong Play.

Двубоят ще бъде под номер 169 между градските съперници, като головата разлика е 249 – 234 в полза на Юнайтед. Гостите от Сити ще търсят своята 50 победа над Юнайтед, докато успехите на „червените дяволи“ са с 20 повече.

При успех за тима на Мануел Пелегрини днес, Сити ще се завърне на първото място в класирането и ще увеличи преднината си пред Юнайед на 5 точки, като това и било сериозно психологическо предимство за тима от „Итихад“ в борбата за титлата в Англия.

Гостите от Сити имат сериозни проблеми с контузени състезатели, като тимът остава без звездите си Серхио Агуеро и Давид Силва, които продължават да лекуват травми. Все още не е ясно дали капитанът Венсан Компани също ще бъде на разположение на своя мениджър.

Вероятни състави

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Де Хеа - Дармиан, Джоунс, Смолинг, Рохо – Карик, Шнайдерлин – Мата, Рууни, Депай – Марсиал

Мениджър: Луис Ван Гаал

Манчестър Сити (4-2-3-1): Харт, Коларов, Мангала, Компани, Саня – Фернандиньо, Туре – Стърлинг, Де Брюин, Навас – Бони

Мениджър: Мануел Пелегрини

Стадион: „Олд Трафорд“

Рефер: Марк Клатънбърг

Освен суперсблъсъка между Юнайтед и Сити, програмата на Висшата лига предлага още три интригуващи двубоя. В 14 часа стартира мачът между тимовете на Съндърланд и Нюкасъл, като залогът в срещата е изключително голям. И двата отбора заемат незавидни позиции в зоната на изпадащите във Премиършип, като всяка спечелена точка е от изключителна важност.  

Малко по-късно новакът Борнемут приема Тотнъм Хотспър, а програмата от десетия кръг на Висшата лига ще приключи с двубоя Ливърпул – Саутхемптън, който стартира в 18,05 часа българско време.