Феновете на Манчестър Юнайтед си припомниха какво е да печелиш луди мачове в последните минути, както бяха свикнали в дългите години под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. И навръх 75-ия рожден ден на шотландеца, те изковаха в типичния за него стил успех с 2:1. 

При това, "червените дяволи" падаха с 0:1 до 85-та минута от Мидълзбро, но с неспирни атаки и задушаващ натиск, успяха да изковат важния успех и да зарадват феновете си в навечерието на Новата година. 

Те губеха, след като скандално беше отменен чист гол на Златан Ибрахимович преди почивката, а в средата на втората част Гранд Ледбитър се разписа за Боро. Но в последните минути драматичната лудост излезе на преден план и с попаденията на Антони Марсиал и Пол Погба обратът беше пълен и трите точки останаха на "Олд Трафорд". 

Този мач започна на високи обороти и в самото му начало имаше шансове и за двата отбора. Първи бяха гостите, които направиха страхотна контра в първите минути, но тогава Адама Траоре предпочете да стреля, вместо да подаде към Стюарт Даунинг и провали възможността за тима си. 

Малко след това и "червените дяволи" отговориха подобаващо. В 14-та минута Пол Погба получи страхотен пас в наказателното поле и стреля, но за негово нещастие топката срещна лявата греда. А се очертаваше да е страхотен гол...

Няколко минути по-късно при една контра отново Боро имаше своя шанс да се разпише, но изстрелът на Джордж Френд, който влиташе в левия ъгъл на вратата, беше избит с вещина от Давид де Хеа. 

Постепенно домакините овладяха още по-здраво инициативата и затегнаха здраво обръча пред противниковата врата. След 30-та минута се изви истинска буря пред стража на гостите Виктор Валдес, който обаче беше на мястото си. 

Първо в 31-та минута бившият страж на Барселона отрази страхотен шут на Хенрих Мхитарян, а две минути след това имаше и късмет, когато опасен удар с глава на Маруан Фелайни след центриране на Антони Марсиал мина на сантиметри над вратата. 

В 38-та минута пак Марсиал беше в основата на поредната опасност, след като изстреля топовен удар, но топката за втори път се отклони от гредата, за да е помощник на Валдес при недопускането на гол. 

В 40-та минута все пак попадение падна. И то беше скандално отменено от рефера Лий Мейсън. Тогава след поредния пробив на Марсиал последва центриране към Златан Ибрахимович в наказателното поле. Шведът стигна първи до топката и я мушна в мрежата с типичното си отиграване с високо протегнат напред крак. 

Мейсън обаче прецени, че ветеранът е играл опасно и не зачете попадението. На тъчлинията Жозе Моуриньо беснееше и не можеше да повярва, че това му се случва, но гол така и не беше зачетен. 

След почивката "червените дяволи" продължиха да са по-активни и да търсят попадението. В 51-та минута пак Ибра беше близо до гола, но страхотният му изстрел беше избит от Валдес и статуквото се запази. 

Обръчът не спираше да се затяга пред вратата на Боро, но така и не се късаше. Марсиал не спираше да тормози противниковата защита и отправи опасен удар в 65-та минута, но без достатъчно сила, за да преодолее Валдес. 

И за да е пълен шокът за Юнайтед, Мидълзбро поведе в 68-та минута. При една от редките си атаки след подновяването на играта северняците нанизаха попадение за 1:0 чрез Гранд Ледбитър. 

Тогава при едно центриране отляво Алваро Негредо майсторски свали топката с глава за съотборника си и го остави сам срещу вратаря. За Ледбитър не остана нищо друго, освен да го разстреля и да открие резултата. 

Последва мощен и спиращ дъха натиск на Юнайтед в заключителните минути. Ибра се виждаше като голмайстор в 70-та минута, когато за пореден път отигра брилянтно и стреля към десния ъгъл на Валдес, но испанецът пак беше зашеметяващ и изби. 

Бившият национал на "ла фурия" блесна и четвърт час преди края, когато отказа и младия Маркъс Рашфорд. Негов опасен удар, който изглеждаше като почти сигурен гол, пак беше отразен от стража на гостите. 

Канонадата от шутове към него така и не спря до самия край. В 81-та минута той се намеси, за да обезкуражи за пореден път Марсиал, а след него Рашфорд и Погба не можаха също да го преодолеят. 

А когато Валдес беше преодоляван, имаше кой да го замести. В 83-та минута страховит удар на Хуан Мата беше изчистен от защитник на Боро от голлинията и попадението за пореден път беше предотвратено. 

Тази лудост обаче нямаше как да не доведе до гол. Защитата на гостите наистина действаше отчайващо в края и позволяваше положение след положение. При едно от тях в 85-та минута Златан Ибрахимович перфектно свали топката с глава за Антони Марсиал и го остави сам срещу Валдес. Този път французинът буквално разстреля стража и не му остави шанс - 1:1. 

И крепостта на Боро просто окончателно рухна в този момент. А "Фърги тайм" предстоеше. Още в следващата опасна атака на "червените дяволи" последва страхотен пробив на Хуан Мата, който стигна до възможност да центрира и с малко късмет. Но го направи перфектно и качи топката на главата на Пол Погба, който я прати под гредата - 2:1!

Така Юнайтед си припомни какво е да биеш в последните минути на важен мач, както толкова често го правеше в ерата на легендарния си рожденик на 31 декември. С това момчетата на Жозе Моуриньо събраха 39 точки и ще притискат до последно всички в Топ 4. Мидълзбро пък остава с 18 малко над чертата на изпадащите.