Новото попълнение на Тотнъм Фернандо Йоренте призна, че сред основните причини да избере именно „шпорите“ е бил мениджърът на тима Маурисио Почетино. 32-годишният нападател бе считан за сигурно ново попълнение на шампиона Челси, но в крайна сметка избра предложението на тима от Северен Лондон.

32-годишният Йоренте: Ще се уча от Хари Кейн

„Много съм щастлив, защото всичко се разви идеално за мен. Тотнъм е страхотен клуб с чудесен проект и смятам, че пасвам отлично тук. Искам да помогна на клуба да постигне високите си цели и се надявам да го направя, реализирайки много голове, заяви Йоренте пред IB Times. Истината е, че Челси дълго време проявяваха интерес към мен, но всички знаем какво се случва в края на трансферния прозорец. Буквално в последната минута Почетино ми се обади и ме убеди да дойда тук, сподели още той. Ясно е, че Почетино изигра голяма роля за решението ми да се присъединя към Тотнъм."

"Познавам го още от времето, когато играеше в Испания. Още по-интересно е, че направих своя дебют за първия отбор на Атлетик Билбао именно срещу него. Тогава той беше в края на кариерата си като футболист, а аз в началото на моята. След това застана начело на Еспаньол и отново на няколко пъти се изправихме един срещу друг. Сега вече играя под негово ръководство и се старая да давам най-доброто от себе си“, допълни още испанският национал.