Мениджърът на Фулъм Славиша Йоканович призова клубната управа да осигури нужните финанси за нови попълнения, с които тимът да се бори за оцеляването си във Висшата лига. Сърбинът отчете, че „котиджърс” трябва да действат изключително далновидно на трансферния пазар.

В събота лондончани се наложиха с 1:0 над Астън Вила в плейофа за влизане във Висшата лига и така пак ще бъдат част от английския елит след 4-годишна пауза. Победата също така им осигури приход от 200 милиона паунда.

Йоканович спечели стотици милиони за Фулъм и го върна в елита

„Лично аз трябва да съм доволен. Това беше нашият проект, този Фулъм е моят клуб. Бяха ни нужни 2 години и половина”, заяви 49-годишният сърбин.

„Трябва да се адаптираме, знаем какво ни предстои. Висшата лига е най-конкурентното първенство и трябва да бъдем умни.”

„Януарският ни трансфрен прозорец (когато бе взет под наем от Нюкасъл нападателят Александър Митрович – б.р.) беше успешен, защото осигури важен тласък на отбора. Сега трябва да покажем амбицията на тим т Висшата лига, а също така да бъдем амбициозни и при трансферите.”

„Знаем, че можем да играем по такъв начин, но трябва да сме наясно какви характери и какви играчи са ни нужни. Трябва да се опитаме и да доминираме срещу тимовете, над които бихме могли да се наложим”, завърши Йоканович.